Monday, October 29, 2012

Δικάζεται ο γιος που σκότωσε το νεοναζί πατέρα του




Η δίκη μιας υπόθεσης που είχε συγκλονίσει την Αμερική πριν από περίπου δυο χρόνια ξεκινάει σήμερα. Κατηγορούμενος είναι ένας δωδεκάχρονος, σήμερα, από την Καλιφόρνια ο οποίος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ και εξ επαφής τον νεοναζί πατέρα του.
Ο δεκάχρονος τότε Τζόζεφ Χολ την 1η Μαΐου 2011 πήρε από το τελευταίο ράφι της ντουλάπας το ρεβόλβερ του πατέρα του. Το παιδί αφόπλισε το όπλο, κατέβηκε στο σαλόνι του σπιτιού όπου κοιμόταν ο πατέρας του στον καναπέ και πυροβόλησε μέσα στο αυτί του εξ επαφής.
Ο πατέρας του Τζόζεφ, Τζεφ(φωτο), ήταν άνεργος υδραυλικός όμως ήταν ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης νεοναζί και σύντομα θα αποκτούσε ακόμη υψηλότερες θέσεις στα κλιμάκια των Αμερικανών νεοναζί.  Όμως τη βία τη μετέφερε συχνά και στο σπίτι όπου ξυλοκοπούσε τη μητέρα του Τζόζεφ αλλά και τον ίδιο.
Όταν είχε αποκαλυφθεί το τρομερό έγκλημα όλη η Αμερική είχε σοκαριστεί και ο τύπος έδινε έμφαση στην δράση του πατέρα ως νεοναζί.
Μια μέρα πριν τη δολοφονία, φωτογράφος και ρεπόρτερ των New York Times βρίσκονταν στο σπίτι του Τζεφ Χολ καλύπτοντας τη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης νεοναζί στο σαλόνι με την τεράστια σημαία του αγκυλωτού σταυρού να κυριαρχεί στο χώρο. O Τζεφ πόζαρε περήφανος στην κάμερα δηλώνοντας πως αγωνίζεται για μια Αμερική αποκλειστικά για λευκούς και δηλώνοντας έτοιμος να πεθάνει για αυτό τον στόχο. Ο μικρός Τζόζεφ παρακολουθούσε τη  συγκέντρωση στη σκάλα του σαλονιού αμίλητος, τρώγοντας απλώς το σάντουιτς του.
Ο συνήγορος του μικρού υποστηρίζει πως η έκθεση του σε ένα περιβάλλον νεοναζί και η φυσική κακοποίηση που υπέστη στο σπίτι, του προκάλεσαν μια σειρά από νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ο κατήγορος από την πλευρά του, υποστηρίζει πως αν και ο Τζόζεφ έχει μερικά γλυκά χαρακτηριστικά είναι σίγουρα δολοφόνος. Ισχυρίζεται ότι ο μικρός φοβόταν ότι ο πατέρας του θα χωρίσει τη μητριά του και θα εγκαταλείψει την οικογένεια, καθώς και πως ήταν θυμωμένος μαζί του επειδή τον είχε χτυπήσει το προηγούμενο βράδυ.
Ο Τζόζεφ οδηγήθηκε πριν από δυο χρόνια στις φυλακές εφήβων της Καλιφόρνιας σαν ένα μικρόσωμο αγοράκι. Σήμερα θα σταθεί μπροστά στους δικαστές σαν ένας εύσωμος έφηβος που μεγάλωσε απότομα τα δυο τελευταία χρόνια.

πηγη: aek365gr

No comments:

Post a Comment