Monday, October 29, 2012

Οι Μάγιας ζητούν να τελειώσει ο μύθος περί τέλους του κόσμου!

Η φυλή των Μάγιας της Γουατεμάλας χαρακτηρίζουν όλη την υπόθεση περί τέλους του κόσμου αστεία!

 

Τέλος στην παραφιλολογία περί... τέλους του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου προσπαθούν να βάλουν οι ίδιοι οι Μάγιας!
Σύμφωνα με τις εικασίες ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012 καθώς τότε τελειώνει και το ημερολόγιο των Μάγιας.
Οι Μάγιας της Γουατεμάλας ωστόσο κατηγορούν την κυβέρνηση και τους τουρίστες για την διακίνηση του μύθου για το τέλος του ημερολογίου και του κόσμου όλου.
«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην απάτη, στα ψέματα και στη συστροφή της αλήθειας, που μας μετατρέπουν σε κέρδος που προκύπτει από τη λαογραφία μας. Δε λένε την αλήθεια σχετικά με τους κύκλους του χρόνου», λέει ο Felipe Gomez, ηγέτης της συμμαχίας Oxlaljuj Ajpop των Μάγιας.
Εκτός από το Χόλιγουντ και τους καταστροφολόγους ακόμα και το Υπουργείο Πολιτισμού εκμεταλλεύεται αυτή την εικασία και ετοιμάζει μια μαζική εκδήλωση στην πόλη της Γουατεμάλας, όπου αναμένεται να παρευρεθούν 90.000 άνθρωποι σε περίπτωση που ο κόσμος πραγματικά τελειώσει! Μάλιστα τουριστικά γραφεία ειδικεύονται στο σχετικό θέμα!
Ο Gomez προτρέπει το Ινστιτούτο Τουρισμού να επανεξετάσει τον εορτασμό της Ημέρας της Κρίσεως, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παράσταση» που αποτελεί ασέβεια προς τον πολιτισμό των Μάγιας.
Οι ειδικοί λένε ότι για τους Μάγιας, το μόνο που τελειώνει το 2012 είναι ένας από τους κύκλους του ημερολογίου τους, και όχι ο κόσμος.

πηγη:aek365gr

No comments:

Post a Comment