Monday, December 10, 2012

Η ζωή του Φαλκάο




Ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος περιγράφει κάθε Δευτέρα για άγνωστες ιστορίες από το εξωτερικό. Διαβάστε σήμερα ενδιαφέρουσες πτυχές από την καθημερινή ζωή του "τίγρη" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ραδαμέλ Φαλκάο. 

 


«Την ημέρα του αγώνα όλα αλλάζουν για τον Φαλκάο. Το πρωί είναι χαρούμενος και χαμογελαστός, αργότερα, την ώρα του φαγητού είναι πιο συγκεντρωμένος, μέσα στο πούλμαν στο δρόμο για το γήπεδο δεν του βγάζεις λέξη και όταν βγαίνει από τα αποδυτήρια για να περάσει στη φυσούνα και να βγει στον αγωνιστικό χώρο, ε τότε πια έχει ξυπνήσει ο «Τίγρης» μέσα του. Σκέφτεται μόνο τη μπάλα και το γκολ!», αποκαλύπτει ένας συμπαίκτης του Ραδαμέλ Φαλκάο στην Ατλέτικο...
Ο 26χρονος διεθνής Κολομβιανός φορ έγινε χθες ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης που σημειώνει πέντε γκολ σε μία αναμέτρηση! Σκόραρε πέντε τέρματα των «ροχιμπλάνκος» στο θρίαμβο με 6-0 επί της Λα Κορούνια. Αν και μέσα στο γήπεδο είναι ένας «τίγρης», έξω από αυτό, είναι ένας ταπεινός και ήρεμος άνθρωπος, υπερβολικά ευγενικός, που φτάνει στο σημείο να ψιθυρίζει αντί να μιλάει. Μακριά από τον μέσο κάτοικο της Μαδρίτης που ζει τη νυχτερινή ζωή στο... φουλ. Στην καλύτερη περίπτωση, ο Φαλκάο κάνει ένα διάλειμμα για το μεσημεριανό του γεύμα σε ένα Κολομβιανό εστιατόριο όπως η «La Fogata», κοντά στο «Καλντερόν». Τίποτα περισσότερο... Παντρεμένος χωρίς παιδιά, πηγαίνει για ύπνο στις έντεκα το βράδυ στο αρχοντικό του στη «La Finca», (γείτονας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο). Κι αν μπορεί να κοιμηθεί νωρίτερα, τότε ακόμα καλύτερα....
«Είναι το αντίθετο του ιδιότροπου. Επαγγελματίας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Ταπεινός, καθόλου ψώνιο ή ντίβα...», λένε στην Ατλέτικο. Ο Φαλκάο προτιμάει να μιλάει μέσω της Αγίας Γραφής: «Μακάριος είναι ο άνθρωπος που απολαμβάνει το νόμο του Κυρίου. Είναι σαν ένα δέντρο που φυτεύτηκε δίπλα στον ποταμό, που όταν φτάνει η ώρα δίνει τους καρπούς του και τα φύλλα του ποτέ δεν μαραίνονται. Ό,τι κάνει ευημερεί. »
Πριν τους αγώνες πραγματοποιεί τη δική του προσωπική λειτουργία: «Προσεύχομαι πριν από τα παιχνίδια, διαβάζω την Αγία Γραφή και Του μιλάω».
Η πίστη και η ακραία ανταγωνιστικότητα είναι τα στοιχεία που έκαναν τον Φαλκάο τον Μεσσία που οδήγησε την Ατλέτικο μακριά από τη κοιλάδα των δακρύων στην οποία είχε βυθιστεί τα τελευταία χρόνια...
«Η Ατλέτικο είναι μια πράξη πίστης, μία θρησκεία από μόνη της. Οι οπαδοί τους είναι πραγματικά πιστοί και αφιερωμένοι ολοκληρωτικά στην ομάδα. Η ατμόσφαιρα, η κοινωνία της Ατλέτικο αποτελούν τροφή για τον Φαλκάο», ισχυρίζεται ο Ράντομιρ Άντιτς, ο προπονητής με τον οποίο οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν το νταμπλ το 1996.
Στην παρουσίασή του στο «Καλντερόν» παραβρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 οπαδοί, πολλοί περισσότεροι από τους 2.000 που είχαν βρεθεί στις εξέδρες το 2003 στην παρουσίαση του Σιμεόνε.
Ωστόσο, ο Φαλκάο δεν μετακινεί μόνο τα πλήθη... Είναι μια μηχανή που παράγει χρήμα. Μέσα σε 2 χρόνια η τιμή του αυξήθηκε οκτώ φορές: Η Πόρτο τον αγόρασε το 2009 από την Ρίβερ Πλέιτ για 5 εκατομμύρια και η Ατλέτικο -με τη σημαντική βοήθεια ενός συνόλου επενδυτών- τον απέκτησε με 40 εκατομμύρια.
Κερδίζει 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κι αν συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στην Ατλέτικο, τότε θα πάρει 6 εκατομμύρια. Χωρίς τα μπόνους και χωρίς τα τεράστια ποσά που κερδίζει από διαφημίσεις.
«Κατά τη διάρκεια της περιοδείας που είχαμε πραγματοποιήσει στην Κολομβία "έκλεβε" καθημερινά χρόνο για να συναντηθεί με επιχειρηματίες και επιχειρήσεις, ... Είναι πολύ έξυπνος: ενώ οι άλλοι παίκτες έπεφταν για ύπνο, εκείνος αφιερωνόταν στην εμπορική εκμετάλλευση της εικόνας του», θυμάται ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ατλέτικο, Πάμπλο Γκουτιέρεθ .
«Τον γνωρίζω από το 2008, όταν τον βρήκα στην Ρίβερ Πλέιτ. Δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Αξίζει όλα όσα ζει σήμερα», σχολιάζει ο προπονητής του, Ντιέγκο Σιμεόνε.
"Στόχος του είναι να ξεπεράσει τον εαυτό του. Δεν θέλει να τον συγκρίνουν με τον Μέσσι ή τον Κριστιάνο. Αισθάνεται τυχερός και επιθυμεί να μοιράζεται τη χαρά του με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Για αυτό είναι σούπερ επαγγελματίας. Δίνει πολύ μεγάλο βάρος και σημασία στην ξεκούραση και στη διατροφή του. Του αρέσει το καλό κρέας και οι χυμοί φρούτων... Να δούμε πόσο ακόμα θα τον έχουμε κοντά μας... Ισως να κέρδιζε περισσότερα χρήματα σήμερα αν αγωνιζόταν σε άλλο σύλλογο»
, καταλήγουν οι συμπαίκτες του γνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των Τσέλσι, Παρί, Ανζί και Σίτι. Μέχρι τότε όμως, ο Φαλκάο θα συνεχίζει να φοράει τη φανέλα της Ατλέτικο και οι χιλιάδες φίλοι της θα εξακολουθούν να τραγουδούν μέσα στο «Καλντερόν»: «Radameeeeel, te quieroooo!»
• Ο πατέρας του Κολομβιανού άσου της Ατλέτικο θαύμαζε τον Βραζιλιάνο παικταρά της Ρόμα, Φαλκάο και για αυτό χάρισε το όνομα αυτό στον υιό του. Ο Ραδαμέλ Φαλκάο Σάρατε γεννήθηκε στην Σάντα Μάρτα της Κολομβίας στις 10 Φεβρουαρίου του 1986. Ο Φαλκάο είναι ο μοναδικός παίκτης που κατέκτησε δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους με δύο διαφορετικές ομάδες (Πόρτο και Ατλέτικο) κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης και με τις δύο αυτές ομάδες. Επίσης κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (17). Επιπλέον, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ που έχει σημειώσει χατ τρικ. Σε ηλικία 13 χρόνων και 112 ημερών έγινε ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Κολομβίας που αγωνίστηκε σε αγώνα επαγγελματικού πρωταθλήματος. Φορώντας τη φανέλα της Λανσέρος Μπογιακά αντιμετώπισε την Ντεπορτίβο Περέιρα (28.8.1999). Το 2001, σε ηλικία 15 χρόνων, τον απέκτησε η Ρίβερ Πλέιτ. Αφού αγωνίστηκε δανεικός σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, επέστρεψε στους «μιγιονάριος» το 2005 όταν έκανε και το ντεμπούτο του. Εμεινε μέχρι το 2009 σκοράροντας 34 τέρματα σε 90 αναμετρήσεις. Το 2006 έμεινε εκτός ενεργό δράσης για 6 μήνες μετά από εγχείρηση στους χιαστούς συνδέσμους. Το 2009 πήρε μεταγραφή στην Πόρτο πετυχαίνοντας σε δύο χρόνια 41 σε 51 αγώνες και από πέρυσι φοράει τη φανέλα της Ατλέτικο έχοντας σημειώσει 40 γκολ σε 48 παιχνίδια. Αργά ή γρήγορα θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για νέες πολιτείες...
ΠΗΓΗ: www.elheraldo.co, www.foropuntopelota.com , www.elpais.es, www.eltiempo.com, testimonios.noticiascristianas.me,
* Για καλύτερη επικοινωνία, μπορείτε να με βρείτε στο www.facebook.com/andrikopoulos , στο σάιτ μου www.andrikopoulos.net ή στο προσωπικό μου μπλογκ, axion-esti.blogspot.com

No comments:

Post a Comment