Tuesday, June 11, 2013

Έτσι εκτέλεσα τον Μπιν Λάντεν

Η συγκλονιστική μαρτυρία του κομάντο που σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα

 

Ο κομάντο που σκότωσε τον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στη σύγχρονη ιστορία του πλανήτη έλυσε τη σιωπή του. Ο εκτελεστής του Οσάμα Μπιν Λάντεν μίλησε στο περιοδικό Esquire και έδωσε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το βράδυ τις επιχείρησης και τις τελευταίες στιγμές του Σαουδάραβα.
Ο "Shouter" όπως τον αναφέρει το περιοδικό, που φυσικά δεν αποκαλύπτει το όνομα του, θυμάται πως η πράκτορας της CIA του ενημέρωσε πως ο Μπιν Λάντεν είναι 100% στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.
"Τον έχουμε. Είναι αυτός. Αυτό είναι το έργο της ζωής μου. Είμαι σίγουρη, μας είπε η πράκτορας. Για μένα, ήταν μια φωτογραφία της στιγμής από ένα αναγνωριστικό στόχο. Ακόμη και στα σπίτια - στόχους, όπου εκπαιδευόμαστε, υπάρχουν στόχοι με το πρόσωπό του επάνω. Αυτό ήταν επανάληψη και τη μνήμη των μυών. Αυτός είναι, μπαμ, αποστολή εξετελέσθη.
Εκείνη την πρώτη στιγμή σκέφτηκα πόσο αδύνατος και ψηλός ήταν και πόσο μικρή ήταν η γενειάδα του, όλα ταυτόχρονα. Το κεφάλι του ήταν σχεδόν ξυρισμένο. Τον κοιτάζω να προσπαθεί να μετακινηθεί. Κρατά τη σύζυγο του Αμάλ μπροστά του σαν ασπίδα αλλά μπορούσαν να τον δω. Έβλεπα μέσα από τα γυαλιά νυχτερινής όρασης και αυτός ήταν στο απόλυτο σκοτάδι. Μπορούσε μόνο να ακούσει.
Προχωρούσε μπροστά, δεν ήξερα αν η γυναίκα του είχε κάποιο γιλέκο και την έσπρωχνε για να γίνουν μαζί μάρτυρες. Είχε ένα όπλο κοντά του. Ήταν απειλή. Έπρεπε να πετύχω μια βολή στο κεφάλι ώστε να μην έχει την ευκαιρία να ανατινάξει τον εαυτό του.
Εκείνο το δευτερόλεπτο τον πυροβόλησα δύο φορές στο μέτωπο. Μπαπ! Μπαπ! Την δεύτερη καθώς έπεφτε. Σωριάστηκε στο πάτωμα, μπροστά από το κρεβάτι του και τον πυροβόλησα και πάλι. Μπαπ! Στο ίδιο σημείο. Ήταν νεκρός. Δεν κινούνταν. Η γλώσσα του ήταν έξω. Τον παρακολουθούσα να παίρνει τις τελευταίες του ανάσες. Θυμάμαι ότι τη στιγμή που τον έβλεπα να αναπνέει για τελευταία φορά σκεφτόμουν: 'Αυτό είναι το καλύτερο ή το χειρότερο πράγμα που έκανα ποτέ; Είναι αληθινό και είναι αυτός. Σκατά'. Χρησιμοποίησα θερμική όραση. Ήταν νεκρός. Δεν κουνιόταν. Το μέτωπο του ήταν φρικιαστικό. Είχε ανοίξει σε σχήμα V. Μπορούσα να δω τα μυαλά του να τρέχουν στο πρόσωπο του. Η γυναίκα του έτρεξε πάνω του και την τράβηξα μακριά. Τότε συνειδητοποίησα ότι ο μικρότερος γιός του Μπιν Λάντεν που ήταν 2-3 ετών είδε τον πατέρα του να πυροβολείται. Καθόταν στην άλλη πλευρά του κρεβατιού. Δεν ήθελα να το κάνω κακό, δεν είμαι ζώο. Υπήρχαν πολλές φωνές, έκλαιγε, ήταν σε κατάσταση σοκ. Δεν μου άρεσε που ήταν τρομαγμένος. Τον σήκωσα και τον πήγα δίπλα στη μητέρα του" αποκάλυψε ο κομάντο που τόνισε ότι όλο το σκηνικό της εκτέλεσης κράτησε περίπου 15 δευτερόλεπτα ενώ τόνισε: "Δεν είμαι θρήσκος αλλά πάντα ένιωθα ότι τοποθετήθηκα στον πλανήτη για να κάνω κάτι συγκεκριμένο. Πια ήξερα τι είναι αυτό".
Μιλώντας για τη νύχτα πριν την επιχείρηση ο "Shooter" θυμάται: Καθόμουν στο κρεβάτι και έγραφα γράμματα στους αγαπημένους μου έχοντας μια σιγουριά ότι θα πεθάνω. Έγραψα και στα παιδιά μου κάτι, για να διαβάσουν όταν θα μεγαλώσουν. Όσο έγραφα έκλαιγα πιστεύοντας ότι είτε θα σκοτωθώ είτε θα καταλήξω σε μια φυλακή στο Πακιστάν να με βιάζουν για το υπόλοιπο της ζωής μου".
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο εκτελεστής του Μπιν Λάντεν δίνει και μια άλλη διάσταση. Έχοντας πλέον αποστρατευτεί με μια τεράστια καριέρα πίσω του και φυσικά το "παράσημο" της εξολόθρευσης του Μπιν Λάντεν, ο κομάντο μιλάει για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το τέλος της στρατιωτικής του καριέρας.
Χωρίς να έχει οποιοδήποτε κέρδος από τα δικαιώματα των βιβλίων ή των ταινιών που γυρίστηκαν με θέμα τη δολοφονία του ηγέτη της Αλ Κάιντα, είναι σήμερα άνεργος, ανασφάλιστος και χωρίς ιατρική περίθαλψη: καθώς άφησε την υπηρεσία 36 μήνες πριν συμπληρώσει την απαραίτητη 20ετία δεν παίρνει σύνταξη, ενώ ακόμη περιμένει το επίδομα αναπηρίας. Ούτε όμως και στην προσωπική του ζωή τα πηγαίνει καλύτερα: με τη γυναίκα του, αν και μένουν κάτω από την ίδια στέγη, στην ουσία έχουν χωρίσει αρκετά χρόνια τώρα, καθώς η δουλειά του τον ανάγκαζε να βρίσκεται μακριά περίπου 300 ημέρες το χρόνο. Η μοίρα ενός ήρωα των ΗΠΑ δεν είναι σίγουρα αυτή που θα περίμενε κάποιος.

from:aek365gr

No comments:

Post a Comment