Monday, December 10, 2012

Ποιος την πιάνει;

Πρωταθλήτρια Χειμώνα αναδείχθηκε η Ανόρθωση, αφού στο σαββατιάτικο ντέρμπι με αντίπαλο το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 μέσα στο ΓΣΠ και ξέφυγε από το σημερινό της αντίπαλο τέσσερις ολόκληρους βαθμούς, με αποτέλεσμα να γίνει και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, μετά και την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου. Και αυτό όχι μόνο γιατί έχει αυξήσει τη διαφορά που την χωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και γιατί έχει κερδίσει σχεδόν όλα τα ντέρμπι  και πλεονεκτεί των συνδιεκδικητών του πρωταθλήματος σε περίπτωση ισοβαθμίας, με εξαίρεση την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΛ (κέρδισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, το ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα κι εντός την Ομόνοια). Το γκολ της «Κυρίας» σημείωσε ο Ρέζεκ στο 9΄, ενώ η ομάδα του Ρόνι Λέβι είχε και δοκάρι με τον Ιντζχάκι στο 81΄.
jan rezek12-13e
Με γκολ... ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού στην πρώτη ευκαιρία που δημιουργήθηκε στο ντέρμπι η Ανόρθωση... άνοιξε το σκορ στο 9΄. Ο Κόλιν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ρέζεκ με κεφαλιά... νίκησε τον Πάρντο "γράφοντας" το 1-0.
Απ' εκεί και πέρα χρειάστηκε να περάσουν 15 ολόκληρα λεπτά για να καταγραφεί η δεύτερη φάση στο παιχνίδι, αυτή τη φορά από πλευράς γηπεδούχων. Ο Χαραλαμπίδης επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με το Μάστρου να πέφτει και να αποκρούει.
Η πρώτη, ωστόσο, σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 32΄. Σέντρα του Σέρτζιο από τα δεξιά, με τον Αλωνεύτη να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να... φεύγει άουτ. Μία φάση που ήταν και η τελευταία στο πρώτο μέρος, σε ένα 45λεπτο που... κινήθηκε στη μετριότητα και πέραν από το γκολ της ομάδας της Αμμοχώστου δεν υπήρχαν πολλά άλλα αξιοσημείωτα.
apoel ano12-13
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η εικόνα της αναμέτρησης ήταν η ίδια με το πρώτο μέρος, με τους "γαλαζοκίτρινους" να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην δημιουργούν εύκολα ευκαιρίες. Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσουν 13 λεπτά για να καταγραφεί η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος, όταν ο Μάστρου δήλωσε "παρών" για πρώτη φορά στο παιχνίδι, αποκρούοντας σε κόρνερ το σουτ του Μάριο Σέρτζιο μέσα από την περιοχή.
Σχεδόν άμεση ήταν η... απάντηση από πλευράς Ανόρθωσης, αφού στο 64΄ και σε μία αντεπίθεση της ομάδας του Ρόνι Λέβι ο Κάλβο επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, με τον Πάρντο να πέφτει και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς... απείλησε και πάλι, όταν η εκτέλεση φάουλ του Μαντούκα ...έφυγε λίγο έξω, ενώ είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 73΄, όταν το γύρισμα -και πάλι- του Βραζιλιάνου άσου... κατέληξε στην αγκαλιά του Μάστρου.
Στα εναπομείναντα λεπτά τo παιχνίδι είχε... ανοίξει πολύ, αφού το μεν ΑΠΟΕΛ... έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, η δε Ανόρθωση να... χτυπήσει στην αντεπίθεση και να πετύχει και δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" τη νίκη.
Στο 80΄ οι "κυανόλευκοι" ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ιντζχάκι, με τον τηλεοπτικό φακό να δείχνει ότι δεν υπήρξε παράβαση, με το Μοράις στη συνέχεια της φάσης να πατάει τον Ισραηλινό και να προκαλεί τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για την κίνησή του αυτή, ενώ ένα λεπτό αργότερα η "Κυρία"... πλησίασε το 2-0, όταν το σουτ του Ιντζάκι από το ύψος του πέναλτι -μετά από πάσα του Σπαντάτσιο- βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι κι... έφυγε έξω.
Τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, η Ανόρθωση... απείλησε και πάλι, όταν ο Ρικάρδο Λαμπόρδε έκανε ωραία ατομική ενέργεια και επιχείρησε το σουτ, με τον Πάρντο ωστόσο να του λέει "ΟΧΙ", στην τελευταία ουσιαστικά καλή φάση στον αγώνα, η λήξη του οποίου βρήκε την ομάδα της Αμμοχώστου και τους 1.265 φίλους της που βρέθηκαν στο ΓΣΠ να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο (83΄ Σολωμού), Αλεξάνδρου, Αντωνιάδης (76΄ Αδόρνο), Ζουέλα, Μοράις, Πίντο, Τζιόλης, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης (56΄ Μπενασούρ), Μαντούκα.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μάστρου, Κόλιν, Άντιτς, Ζόρζε, Ίλιτς, Σκοπελίτης, Σπαντάτσιο, Ιντζχάκι (85΄ Οχαγιόν), Λαμπόρδε, Κάλβο (68΄ Οκκάς), Ρέζεκ (44΄ Ρονκάτο).
Κίτρινες Κάρτες: Πίντο, Mοράις - Κόλιν, Ζόρζε, Ρέζεκ, Σκοπελίτης.
** Με δύο αλλαγές παρέταξε το ΑΠΟΕΛ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΠ. Ο Αντωνιάδης πήρε τη θέση του Καρυπίδη και ο Αλωνεύτης του Αδόρνο.
** Με τρεις αλλαγές παρέταξε την Ανόρθωση ο Ρόνι Λέβι σε σχέση με τον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΛ. Ο Μάστρου πήρε τη θέση του Βαλβέρδε, ο Κόλιν του Σιέλη και ο Κάλβο του Αλέξα.

** Όπως αναμενόταν, ο Μπόρδα ήταν ο ποδοσφαιριστής που αποκλείστηκε από τη 19μελή αποστολή του ΑΠΟΕΛ.
** Ο Πάρντο είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ που έχει αγωνιστεί και στα δεκατρία παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει χάσει λεπτό.
** Πρώτη φετινή παρουσία του Μάριου Αντωνιάδη στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος.
mastrou12-13a
** Πρώτη φετινή παρουσία του Χρήστου Μάστρου στο αρχικό σχήμα της Ανόρθωσης σε αγώνα πρωταθλήματος.
** Για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της Ανόρθωσης ο Τόνι Κάλβο, μετά την 5η αγωνιστική και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα.
** Για πρώτη φορά φέτος το ΑΠΟΕΛ παρατάσσεται (στο αρχικό του σχήμα) με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ζουέλα και Αντωνιάδη. Οι δυο τους αγωνίστηκαν μαζί για 32 περίπου λεπτά στον προηγούμενο αγώνα με την ΑΕΠ.
** Για πρώτη φορά ο Πάολο Ζόρζε τέθηκε αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ μετά τη μετεγγραφή του στην Ανόρθωση.
** Δέκατο φετινό γκολ για το Γιαν Ρέζεκ στο πρωτάθλημα και πέμπτο εκτός έδρας. Δεν σκόραρε μακριά από το "Αντώνης Παπαδόπουλος" μόνο στον αγώνα με την Αγία Νάπα.
** Αυτό ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο σκόραρε ο Ρέζεκ.
** Πρώτο φετινό γκολ του Ρέζεκ με κεφαλιά, αφού τα προηγούμενα εννιά τα είχε σημειώσει με σουτ.
** Οι «κυανόλευκοι» έχουν σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.
** Η Ανόρθωση έχει προηγηθεί στο σκορ σε όλα τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος, εκτός από την εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας.
zOpt NS011860
** Αναγκαστική η αλλαγή του Ρέζεκ με το Ρονκάτο στο 44΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.
** Πέρυσι στο γήπεδο ΓΣΠ στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 και στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος (δεύτερη αγωνιστική) νίκησε η Ανόρθωση με 2-1 από τέρματα που πέτυχαν οι Ρέζεκ (6') και Λαβόρδε (50'). Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Μαντούκα στο 68'.
** Αναγκαστική η αλλαγή του Κάλβο με τον Οκκά στο 68΄, λόγω τραυματισμού του πρώτου.
** Οι «γαλαζοκίτρινοι» σκόραραν σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος εκτός από το σημερινό, αλλά και το ντέρμπι με την Ομόνοια.
** Η Ανόρθωση αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Χειμώνα για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2007-08.
** Αήττητος παραμένει ο Ρόνι Λέβι στα παιχνίδια που έδωσε στο ΓΣΠ, αφού δεν δέχθηκε την ήττα ούτε ως προπονητής της Ανόρθωσης (με ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Ολυμπιακό), ούτε ως προπονητής της Στεάουα (στον αγώνα με την ΑΕΚ για το Γιουρόπα Λιγκ). Μάλιστα από τη μέρα που ανέλαβε την «Κυρία», μετράει μία ισοπαλία και έξι σερί νίκες, με τη σημερινή να είναι η έκτη που πανηγυρίζει.
** Πενήντα αγώνες στον πάγκο της Ανόρθωσης σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε σήμερα ο Ρόνι Λέβι.
** Η Ανόρθωση είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα.
** Η Ανόρθωση διατηρεί το απόλυτο στους εκτός έδρας αγώνες, αφού έχει έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.
** Η Ανόρθωση αγνοεί την ήττα από το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ εδώ και 26 μήνες, αφού για τελευταία φορά ηττήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2010, όταν οι «γαλαζοκίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της περιόδου 2010-11.
** Δεύτερη φετινή ήττα για το ΑΠΟΕΛ, το οποίο έχει χάσει μέχρι στιγμής 8 βαθμούς, όλους στο ΓΣΠ (Με Ομόνοια, ΑΕΚ και Ανόρθωση).

ΠΗΓΗ:kerkidanet
Click to enlarge image SAK_3831_800x552.jpg

No comments:

Post a Comment