Monday, December 10, 2012

Δεν θα το σκεφτόταν ούτε ο Χίτσκοκ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: 2-3
Γήπεδο: Etihad

Απίστευτη νίκη με 3-2πήρε η Γιουνάιτεντ μέσα στην έδρα της μισητής της αντιπάλου, Σίτι και ξέφυγε με 6 βαθμούς.
Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα λεπτά και πίεσε ασφυκτικά την Γιουνάιτεντ. Στο 5' ο Μπαλοτέλι εκτέλεσε πολύ όμορφα ένα φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντε Χέα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 12' ο Σίλβα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κλισί στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ, ο Γάλλος μπακ έκανε το γύρισμα για τον Μπαλοτέλι, αλλά το μονοκόμματο σουτ που δοκίμασε αυτός πέρασε πολύ ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα. Κι ενώ η Σίτι συνέχισε να πιέζει η Γιουνάιτεντ πήρε το προβάδισμα στο 16ο λεπτό.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφυγαν στην κόντρα, ο Ρούνεϊ πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με όμορφο διαγώνιο σουτ άφησε άγαλμα τον Χαρτ. Οι «πολίτες» έχασαν και τον Κομπανί στο 21' ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Κόλο Τουρέ και γενικότερα έδειχναν αιφνιδιασμένοι από την εξέλιξη αυτή στο ματς. Στο 22' ο Φαν Πέρσι με εξαιρετική μπαλιά ήθελε να βρει τον Άσλεϊ Γιάνγκ, αλλά ο Άγγλος εξτρέμ δεν πρόλαβε τη μπάλα, βλέποντας τον Χαρτ που είχε βγει, να απομακρύνει, ενώ στην κόντρα ο Αγκουέρο έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Ντε Χέα έπεσε και απομάκρυνε δύσκολα. Στο επόμενο πεντάλεπτο ο ρυθμός δεν ήταν καλός αλλά στο 29' η Γιουνάιτεντ χτύπησε πάλι σαν την κόμπρα. Ο Ράφαελ από δεξιά έκανε τη συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Ρούνει με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-0 κι έφτασε τα 150 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο 32' το σουτ του Κλέβερλι δε βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρούνεϊ κόπηκε την τελευταία στιγμή. Η Σίτι ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και στο 44' ο Μπαλοτέλι έστρωσε την μπάλα στον Μπάρι στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που δοκίμασε με το αριστερό ο Άγγλος μέσος, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα.
Η Σίτι προσπάθησε να πιέσει στην επανάληψη και στο 57 είχε ένα καλό σουτ με τον Αγκουέρο, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 58' ο Νασρί από δεξιά μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Αγουέρο, αλλά ο Ρίο Φέρντιναντ πρόλαβε και απομάκρυνε. Στο 59' ακυρώθηκε κακός γκολ του Άσλεϊ Γιανγκ, καθώς ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με καταπληκτικό σουτ είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Άσλεϊ Γιάνγκ σκόραρε, αλλά με λανθασμένη απόφαση του επόπτη που υπέδειξε οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε. Και στην κόντρα η Σίτι έκανε το 2-1. Ο Ντε Χέα απέκρουσε πρώτα το σουτ του Τέβες, στη το σουτ του Σίλβα κόντραρε και ο Ισπανός έστρωσε τελικά στον Τουρέ που με πλασέ από το πέναλτι νίκησε τον Ντε Χέα. Στο 65' ο Αγκουέρο μπήκε στην περιοχή αλλά ο Σμόλινγκ τον έκλεισε σωστά, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Τέβες σταμάτησε σε σώματα. Στο 78'΄η κεφαλιά του Φαν Πέρσι από κοντά, έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Χαρτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Σίλβα μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά ο Ντε Χέα έδιωξε κατά λάθος με τον ώμο και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κι έφυγε κόρνερ. Στο 84' ο Νασρί από δεξιά είχε το χώρο και το χρόνο για να κάνει καλή σέντρα, την έκανε για τον Κάρλος Τέβες, αλλά το γυριστό σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ. ωστόσο στο 86ο λεπτο μετά από κόρνερ του Τέβες και διώξιμο της άμυνας της Γιουνάιτεντ, η μπάλα στρώθηκε στον Σαμπαλέτα κι εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 2-2. όλα έδειχναν πως η μπίλια θα κάτσει στο Χ αλλά στο 90+2' η Γιουνάιτεντ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση και ο Φαν Πέρσι με τρομερή εκτέλεση που βρήκε λίγο και στον Νασρί, έκανε το τελικό 3-2.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί (21' Κ.Τουρέ), Νάστασιτς, Κλισί, Γιάγια Τουρέ (85' Ντζέκο), Μπάρι, Νασρί, Αγκουέρο, Σίλβα, Μπαλοτέλι (52' Τέβες)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Φέρντιναντ, Έβανς (49' Σμόλινγκ), Εβρά, Κλέβερλι (8' Γουέλμπεκ), Κάρικ, Βαλέντσια (85' Τζόουνς), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι.

πηγη:aek354gr

No comments:

Post a Comment